(0)

Det lungesyge hus

e-bok


FortĂŠlleren i Det lungesyge hus har iscenesat en damebladsvĂŠrdig tilvĂŠrelse. Hun har gennemrenoveret og indrettet en andelsvilla, der skulle udgĂžre en lys, Ă„ben og perfekt scene for sit og familiens liv. Men Ă„bne planlĂžsninger og kĂžkkenalrum kan ikke gĂžre noget ved de svigt og hemmeligheder, der gemmer sig bag tapetet, og med huset fĂžlger naboer, der ikke vil nĂžjes med at blande sig i, hvordan folk passer de fĂŠlles haver.

Hvorfor vil naboerne aldrig tale om fortiden?

Med et hensynslÞst blik betragter fortÊlleren i Matilda Gyllenbergs debutroman sig selv og menneskene omkring sig. Hun balancerer pÄ grÊnsen mellem skarpsynethed og vanvid, isoleret i hjemmets og villaomrÄdets trygge, men pÄtrÊngende rammer.

Hvem er denne mystiske Hild, der parkerede sin campingvogn midt i andelshaverne for 30 Är siden? I form af en glemt dagbog tager hun plads i hovedpersonens liv, og hendes historie bliver et Ändehul for vores fortÊller, der forsvinder ind i fortÊllingen om Hild og hendes 7-Ärige sÞn. Bid for bid fÄr vi Hilds historie, der danner paralleller til hovedpersonens liv, og efterhÄnden bliver mere og mere skrÊmmende begivenheder afslÞret.

Oversat af Maja Pedersen.