(11)

Det manglende lys

ljudbok och e-bok


Georgien, i slutningen af 1980'erne: I en baggÄrd i Tbilisis gamle bydel Sololaki lÊrer fire teenagepiger hinanden at kende. Blandt fugtige vÊgge og tilgroede trÊbalkoner begynder et livslangt venskab mellem den frihedshungrende Dina, den kloge enspÊnder Ira, smukke Nene, niece til en af byens mest magtfulde kriminelle og Keto, historiens eftertÊnksomme fortÊller.

Stor kĂŠrlighed til nogen, man ikke kan fĂ„ og stĂŠrkt begĂŠr, der ikke kan indfries, forĂŠldre, der mangler, og brĂždre, der pjĂŠkker fra skolen, konstante strĂžmafbrydelser og vold, der blusser op i gaderne, et land, der gĂ„r i oplĂžsning i en borgerkrig – alt dette formĂ„r deres venskab at stĂ„ imod. Lige indtil et utilgiveligt forrĂŠderi og et tragisk dĂždsfald splitter dem ad.

Bruxelles, i 2019: Veninderne mĂždes igen i anledning af en stor fotoudstilling til ĂŠre for den afdĂžde Dina. Billederne, der viser Dinas liv og historien om deres land, tvinger de nu voksne kvinder til at se tilbage pĂ„ deres egen fortid – og overveje, om det er muligt at tilgive.

Om forfatteren:

Nino Haratischwili (f. 1983) er fĂždt i Tbilisi, Georgien, hvor hun gik pĂ„ en tysk skole. I dag bor hun i Berlin med sin familie og skriver pĂ„ tysk. Hun er egentlig dramatiker og instruktĂžr, og endda en prisbelĂžnnet en af slagsen, men hĂžster ogsĂ„ stor ros og priser for sine romaner, senest med ”Det ottende liv”, der blev en stor international bestseller og var nomineret til The International Man Booker Prize.


UpplÀsare: Helle Fagralid
LĂ€ngd: