(7)

Det mystiske Danmark. Bind 1

ljudbok och e-bok


"Det mystiske Danmark" er en rejseguide til spÞgelser, uhyrer og andre mÊrkvÊrdigheder i hele Danmark. Under Østerlars Rundkirke er der en hemmelig krypt, som ingen har fÄet tilladelse til at undersÞge. Legenden fortÊller, at her har Tempelridderne skjult Pagtens Ark. PÄ herregÄrden VisborggÄrd hÊnger et portrÊt af Claus Seefeld, som dÞde i 1671. Det siges, at det vil gÄ ilde for den, som rÞrer billedet. Og det er faktisk sket i en lang rÊkke tilfÊlde.

Rosenborg har hele to spĂžgelser, der ganske ofte viser sig. Christian 4. veksler endda bemĂŠrkninger med rengĂžringspersonalet – han gĂžr ingen fortrĂŠd og holder bare Ăžje med, at alt stĂ„r vel til pĂ„ slottet. Frederik 4. dukker gerne op, nĂ„r hans fine venetianske glassamling skal renses. Rundt om i landet er der mange steder, hvor man har beretninger om ejendommelige, tilsyneladende overnaturlige foreteelser. I denne bog fortĂŠller Lars Thomas om 75 af disse steder.

Lars Thomas (f. 1960) er uddannet cand.scient i zoologi fra KĂžbenhavns Universitet i 1986. Han har skrevet adskillige videnskabelige bĂžger for bĂ„de bĂžrn og voksne, blandt andet om kryptozoologi, fabeldyr, mysterier og mordgĂ„der, og stĂ„r desuden bag flere quizbĂžger – for bĂžrn og deres familier.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: