(2)

Det mystiske Danmark. Bind 2

ljudbok och e-bok


"Det mystiske Danmark" er en rejseguide til spÞgeler, uhyrer og andre mÊrkvÊrdigheder i hele Danmark. Dammestenen pÄ Østfyn er vÊrd at besÞge. Dels er det Danmarks stÞrste sten, dels kan man opleve mystiske lysskÊr og hÞre stemmer inde fra stenen. Grejsdalen er et af de smukkeste landskaber i Danmark. Her finder man et af de fÄ klippefremspring i Danmark uden for Bornholm. Men det siges, at man skal vÊre forsigtig med at vise sig her ved nattetide. Der holder nemlig lygtemÊnd til i omrÄdet. De vandrer rundt i cirkler om klippen hver nat, og de bryder sig absolut ikke om at blive forstyrret.

Den lille Ăž Nyord nordvest for MĂžn har en meget smuk, ottekantet kirke. Her kan besĂžgende indimellem mĂžde en ĂŠldre, lidt rund og smilende halvskaldet mand. Og han kan finde pĂ„ at forlade kirken gennem vĂŠggen. Hvor Lagkagehuset ligger pĂ„ Christianshavns Torv, lĂ„ engang KĂžbenhavns Tugthus. I 1817 var tugthuset udsat for det blodigste, voldsomste og mest brutale fangeoprĂžr i dansk historie. Og oprĂžret har sat sig spor – man kan stadig opleve brandskĂŠret og hĂžre kanonskud og hestetramp pĂ„ stedet.

Lars Thomas guider i denne bog til 75 af de hÄrrejsende steder, man kan besÞge her til lands.

Lars Thomas (f. 1960) er uddannet cand.scient i zoologi fra KĂžbenhavns Universitet i 1986. Han har skrevet adskillige videnskabelige bĂžger for bĂ„de bĂžrn og voksne, blandt andet om kryptozoologi, fabeldyr, mysterier og mordgĂ„der, og stĂ„r desuden bag flere quizbĂžger – for bĂžrn og deres familier.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: