(41)

Det ottende liv

ljudbok och e-bok


Efter Berlinmurens fald og Sovjetunionens oplÞsning hÊrger borgerkrigen i Georgien. Den unge kvinde Niza har brudt med sin familie og er flyttet til Berlin. Her mÞder hun for fÞrste gang sin tolvÄrige niece Brilka, der har rejst i Vesten og ikke vil tilbage til hjemlandet. Niza beslutter sig for at fortÊlle Brilka familiens historie, og dermed begynder en episk slÊgtskrÞnike, som strÊkker sig over et helt Ärhundrede.

"Det ottende liv" skildrer en rĂŠkke skĂŠbner, der er viklet ind i verdenshistoriens store begivenheder. I tiden mellem Niza og hendes oldemor Stasia ligger bĂ„de Stalins tyranni, Hitlers invasion og Den Kolde Krig. Familiens historie udfolder sig som et rystende og rĂžrende fletvĂŠrk af kĂŠrlighed, krig og tragedier. Her er forliste forhold, knuste drĂžmme – og ikke mindst en hemmelig chokoladeopskrift, som former familiens liv pĂ„ overraskende vis.

Om forfatteren:

Nino Haratischwili er fĂždt i Tbilisi i Georgien i 1983, hvor hun gik pĂ„ den tyske skole, nog bor i dag i Berlin med sin familie. Hun skrev sit fĂžrste teaterstykke, da hun var tretten, og er sidenhen blevet en internationalt efterspurgt dramatiker og teaterinstruktĂžr. I 2011 udgav hun sin fĂžrste roman og i 2014 fulgte ’Det ottende liv’, der tog Tyskland med storm og ogsĂ„ blev en international bestseller. Den engelske oversĂŠttelse blev longlistet til International Booker Prize.