(37)

Det sidste kongerige

ljudbok och e-bok


Blodfejder, had, bedrag og desperat heltemod fÞlger i kÞlvandet pÄ de danske vikingers erobringer i 800-tallets England. Byer brÊndes af, frygtelige slag udkÊmpes, kvinder gÞres til enker, og bÞrn bliver faderlÞse. Et af disse bÞrn er den engelske dreng Uhtred, der ser sin far blive myrdet af vikingerne, fÄ Þjeblikke fÞr de tager ham til fange og beslutter sig for at gÞre ham dansk.

Og det er Uhtred, der lĂŠgger stemme til den dramatiske beretning om de voldsomme kampe mellem englĂŠndere og danskere og den bitre strid mellem kristendom og hedenskab, der kommer til at danne baggrund for hans opvĂŠkst. Uhtred er usikker pĂ„, hvor hans loyalitet ligger, men en brutal nedslagtning en vintermorgen driver ham over pĂ„ engelsk side, og han er en voksen mand, da danskerne indleder deres hidtil hĂ„rdeste angreb pĂ„ Alfred den Stores kongerige – et angreb, der fĂ„r afgĂžrende betydning for historiens gang.

Bernard Cornwell (f. 1944) er af Washington Post blevet kaldt en af nutidens stĂžrste forfattere af historiske romaner. Anne Knudsen priser Bernard Cornwell til skyerne som en af de bedste inden for sin genre. Bernard Cornwell er englĂŠnder, men bor i USA.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: