(0)

Det skete i Paris

e-bok


Teateranmelderen Simon har taget tegnersken Mademoiselle Toto med til generalprĂžven pĂ„ ThĂ©Ăątre des Champs-ElysĂ©es, hvor Paris‘ store skuespiller Beauchamps skal brillere i sin nye rolle. Simon bemĂŠrker drillende over for Toto, at hun altid taler sĂ„ grimt om Beauchamps og alligevel aldrig gĂ„r glip af et eneste af hans stykker, og da dette er blevet udpeget, stormer Toto ud af teatret i pausen. Klokken ringer, gĂŠsterne sĂŠtter sig, men tĂŠppet gĂ„r ikke op – ikke fĂžr en forvirret regissĂžr lĂžber frem og erklĂŠrer, at Beauchamps er blevet myrdet!

Else Fabers krimi "Det skete i Paris" tager os tilbage til 1950‘ernes Paris med al den charme, vi stadig finder i dag, og et stĂŠnk af magi, der er gĂ„et tabt i efterkrigstidens modernisering.

Else Faber blev fÞdt i Är 1900 i KÞbenhavn. Hun blev student i 1919 og arbejdede derefter i nogle Är som kontorist, men hun ville vÊre skribent og kom til at arbejde som redaktÞr, journalist og oversÊtter. I 1943 debuterede hun som forfatter, og skrev derefter en lang rÊkke af bÞger til bÄde voksne og bÞrn samt flere populÊre radiohÞrespil. Else Faber dÞde i 1988.