(0)

Det store kup

ljudbok


SLÆGTEN er et historisk univers, som gennem den fiktive adelsslégt Dane fortéller Danmarkshistorien fra 1000-tallet til vor tid.

Dane-slÊgten mÞder alle de store personligheder og deltager i krige, intriger og begivenheder, som fÄr afgÞrende betydning for historiens gang.

SLÆGTEN er udviklet af Det Historiske Hus.

Det store kup udspiller sig i tiden omkring det statskup, kong Frederik III foranstaltede i 1660, hvor Danmark lÄ i Þkonomiske ruiner efter svenskekrigene. En ny kongelov blev skrevet under. Den indebÊrer, at kongen fÄr den absolutte magt, samt at kongens fÞrstefÞdte drengebarn bliver tronarving. EnevÊlden er indfÞrt.

Den konge- og autoritetstro Valdemar Dane er adelsmand pÄ godset Daneborg pÄ Fyn og blandt kongens nÊrmeste rÄdgivere. Livet er dog ikke uden konflikter, og hos hans datter Emma, og de to sÞnner, Ditlev og Birger, lurer et faderopgÞr. SÞnnerne placeres i skriverstillinger i KÞbenhavn og i Odense. Ditlev bliver assistent for rigskansleren Griffenfeld. Birger stikker uventet af til sÞs mod De vestindiske Øer. Uenigheder mellem Ditlev og Valdemar om Griffenfelds metoder udvikler sig til et dybt fjendskab, men da Griffenfeld afslÞres og dÞdsdÞmmes, gÄr Ditlev i forbÞn for ham hos kongen. Valdemar indser, at Ditlev har handlet heltemodigt og overdrager ham Daneborgs svÊrd.

historie, politiske forhold, slĂŠgtsromaner, Danmark, 1660-1669, 1670-1679


UpplÀsare: Ole Rabendorf
LĂ€ngd: