(0)

Det utrolige

ljudbok


Der var ikke tradition for at gĂ„ i kirke i Iben Krogsdals kulturkristne barndomshjem, og Bibelen samlede stĂžv pĂ„ en hylde. Alligevel var der tidligt et blik – og et Ăžre – for tilvĂŠrelsens hĂžjder og dybder.

Senere blev kristendommen en altafgĂžrende troskilde, og i bogen fortĂŠller hun om vejen hertil; fra ungdommens overbevisning om, at Gud skulle behages, til en mere moden alders afklaring: Kristendommen er en ubetinget, Ă„ben favn. Troen afhĂŠnger ikke af den rette trosbekendelse og dogmatik, og kristendommen er ikke en lukket klub for dem, der kan gĂžre rede for kristendommens logik.

Uanset hvad vi selv vÊlger at tro pÄ, hÞrer vi til under samme gÄdefulde himmel. Det er sÄ rystende for mennesker, der gerne selv vil bestemme, at kristendommen er og bliver utrolig.

Iben Krogsdal (f. 1967), er forfatter og salmedigter. Oprindelig billedkunstner, siden ph.d. fra Aarhus Universitet. Debuterede som salmedigter i 2010 efter at have digtet salmer, siden hun var tretten. Har skrevet noveller, romaner og en rĂŠkke salmedigtsamlinger. Har i de senere Ă„r bl.a. nydigtet salmer af Luther, Kingo og Grundtvig samt skrevet tekster til stĂžrre sang- og korvĂŠrker, herunder det moderne juleoratorium Dejlig er jorden. Hendes sange og salmer er rigt reprĂŠsenteret i salmebogstillĂŠg og HĂžjskolesangbogen.


UpplÀsare: Iben Krogsdal
LĂ€ngd: