(0)

Detour

e-bok


Detour indeholder seks noveller, der bevÊger sig pÄ kanten mellem hverdagsrealisme og krimi.

I ”Detour” foretager Damon en rejse, hvor han opdager, at en gammel bekendt er ombord pĂ„ bussen. En bekendt, der Ăžnsker ham ryddet af vejen?

Filip og Freja er kolleger i ”BĂ„den”, og han har sĂŠrlige planer med hende, efter han har danset med hende til en julefrokost.

Der er ikke langt fra virkelighed til fantasi i ”Den bedste”, hvor Victoria sĂŠtter sig for at opspore Ă„rsagen til sin sĂžvnlĂžshed.

I ”Sig du elsker mig” er Patrick og Eliane forbundet med hinanden pĂ„ en mĂ„de, der fĂ„r skĂŠbnesvangre konsekvenser.

”Sandheden” giver en Ă„nd fred, da hans efterladte fĂ„r oplĂŠst hans sidste vilje.

I ”Sidste jul for fru Nielsen” har Klaus og Ellinor igennem et langt égteskab holdt kérligheden i live, indtil mþrket rammer dem.

Uddrag af bogen

Jeg smider rygsÊkken fra mig. Maser mig sidelÊns igennem stalagmitterne, der river smertefuldt i mine lemmer, men som ved et mirakel ikke flÄr hul i stof og hud. Min mave snerrer, en knurren, der giver ekko i den trange passage. Den akavede positur og opadskrÄnende strÊkning Êsker mÊlkesyren frem i benene.

Lidt lÊngere fremme aftager stalagmitternes pres. Jeg trÊder ud pÄ en afsats med plads til et dusin mennesker, hvis man stÄr tÊt.

Heidi stÄr med ryggen til mig, med korslagte arme og blikket vendt mod den underjordiske sÞ under os.

Jeg trÊder sÄ lydlÞst som muligt et skridt frem, tester med blikket dybden pÄ det blÄgrÞnne vand.

Verden aner intet. Kun hende.

Om forfatteren

Mona Hawthorn Andersen (fĂždt 1977) har en baggrund som psykoterapeut, socialarbejder og magister i litteratur og psykologi. Hun bor i Klarup sammen med sin mand og tre bĂžrn. Hun har udgivet tre Ăžvrige romaner: krimien I Guds skabte billede, den psykologiske gyser Beelzebul og thrilleren DĂždemasken.