(0)

Digte fra en blondekant

e-bok


Milevidt fra Indkantsdanmark ligger der en blonde af bĂžlgebrus om landet. Der er hĂžjt til himlen og langt til horisonten, og der er hjerterum og plads. Det kan der komme digte ud af.

Digte fra en blondekant handler om naturen og menneskene derude. Der er poetiske stemningsbilleder, underfundige originaler, fandenivoldsk ĂŠrlighed og en ukuelig optimisme, for selvom alting lukker, og arbejdspladser forsvinder, sĂ„ kan man ikke kvĂŠle de smĂ„ samfund. Vi er til Late night i RĂžde Kors-butikken, mĂžder en flyvsk skomager fra RĂždby, overrasker en dĂŠkningslĂžs penselsvinger pĂ„ afveje og er til narkoopgĂžr med en hĂŠtteklĂŠdt mĂ„ge i ÅlbĂŠk Havn.

Digtene er hverken hÞjtravende eller mystiske. PÄ versefÞdder gÄr de lige i folk med trÊsko pÄ. Flere af dem har allerede vÊret udsat for iderige komponisters hang til musikalske unoder. ForstÄeligt nok, for teksterne er som skabt til viser.

Uddrag af bogen

NĂ„r solen stod lavt i de to horisonter

Var havet et spejl af det pureste guld

Den bĂžlgende silke fik kridhvide blonder

NĂ„r storm i november rev alting omkuld

Mindst tusinde mÄner var skiftet deroppe

Orkaner og stille og skumklĂŠdte toppe

Den kendte det hele og skyernes dans

Men hvorfra fik stenen sin glans

Om forfatteren

Karen Zubari, f. 1953, stammer fra BagsvĂŠrd. Tresproglig korrespondent. Flyttede i 2007 til Lolland. Forfatter til viser og danske sange, som er sat i musik og udgivet i sangbĂžger og pĂ„ cd med forskellige kunstnere. Aktiv i Visens Venner i NykĂžbing F. Medlem af ÆldrerĂ„det i Lolland Kommune.