(6)

Din egen dag er kort

ljudbok och e-bok


I bestselleren "Din egen dag er kort" fortĂŠller Uffe Ellemann-Jensen om de oplevelser og indtryk, der har prĂŠget hans verdensbillede og hans holdninger. Oplevelser fra over 10 Ă„r som udenrigsminister. Indtryk fra opvĂŠksten i et politisk miljĂž. Og fra mĂžder med dem, der formede udviklingen i den dramatiske periode, da vores verdensbillede gik i oplĂžsning.

"Det var pÄ min morfars gÄrd, jeg blev fÞdt i november 1941, i en forrygende snestorm. Jordemoderen var nazist, og sagde: "Sikke en kÞn lille dreng, han skal da hedde Adolf!". SÄ mine forÊldre skyndte sig at finde det danskeste navn, de kunne komme pÄ".

Uffe Ellemann-Jensen er fÞdt i 1941. Han er cand.polit. og startede en journalistisk karriere i 1967 pÄ Berlingske Aftenavis. I 1970 blev han ansat pÄ TV-avisen, og fra 1975 til '76 var han chefredaktÞr pÄ BÞrsen. I 1977 blev han medlem af Folketinget og i 1984 formand for partiet Venstre. Han var Danmarks udenrigsminister fra 1982-93 og har siden han forlod dansk politik i1998, arbejdet videre med sine hjertesager: de baltiske landes selvstÊndighed, det europÊiske samarbejde, menneskerettigheder og international sikkerhedspolitik, som han fortÊller om i opfÞlgeren "Som blad i hÞst".

"Uffe Ellemann-Jensens journalistiske fortid fornĂŠgter sig ikke. Han skriver godt og med prĂŠcist blik for underholdende detaljer.ÂŽ BERLINGSKE TIDENDE

"Uffe Ellemann er fÞrst og fremmest anarkist og som sÄdan en frÊk, vittig, selvrÄdig og usentimental politiker, der ikke gider spilde sin tid pÄ marginale narrestreger. I den forstand er hans erindringer en flot rundvisning i, hvad han har bedrevet og haft fingrene i.Ž WEEKENDAVISEN