(0)

Dommens dag

e-bok


Vilhelm la Cours kortroman "Dommens dag" beretter om udbruddet af en grusom krig i Europa, der starter med en overilet beslutning i Berlin. Bogen er skrevet i 1908 og beskriver eminent det politiske klima og den anspÊndte stemning blandt befolkningen, der herskede i Ärene op til fÞrste verdenskrig, hvor flere og flere kunne mÊrke, at de spÊndinger, der havde bygget sig op mellem de europÊiske alliancer gennem mange Är, snart ville slÄ gnister og sÊtte verden i brand.

"Dommens dag" blev en enorm succes, og pÄ bare de to fÞrste mÄneder udkom den i 11 oplag. Under og efter de to verdenskrige blev bogen genoptrykt igen og igen for at efterkomme den store efterspÞrgsel.

Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han sÄ hÞjt imod besÊttelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor pÄ BirkerÞd Statsskole og mÄtte syv mÄneder i fÊngsel, fÞr han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nÄede at udgive over 30 bÞger i lÞbet af sit liv og var endvidere KommandÞr af Dannebrog.