(0)

Dronningen af Saba og andre noveller

e-bok


De fleste danske lĂŠsere kender Knut Hamsun for fremragende romaner som Sult, Pan, Victoria og Markens grĂžde – bĂžger som med rette bliver fremhĂŠvet som hĂžjdepunkter i skandinavisk litteratur. Men en stor og vigtig del af Hamsuns forfatterskab er desvĂŠrre nĂŠsten gĂ„et i glemmebogen; nemlig de helt vidunderlige noveller og essays, som lĂžbende blev udgivet gennem forfatterskabet. Det rĂ„der Turbine nu bod pĂ„ med denne klassikerudgivelse.

Knut Hamsun er den dag i dag hyldet for sin nÊsten hektiske og naturalistiske stil, som isÊr kendes fra hovedvÊrket Sult. Det er denne stil, som ogsÄ flere af novellerne udmÊrker sig ved, og juvelen i novelle-kronen er den livlige og rÞrende Dronningen af Saba, om en ung mand, som genser sin ungdoms tabte kÊrlighed pÄ toget fra KÞbenhavn til Kalmar. Hun forsvinder for ham i perronens mylder, men han indlogerer sig pÄ et hotel og sÞger, nÊsten som i en feber, den unge kvinde i Kalmars gader 
 for til sidst at finde hende spadserende i en park med sin mand.

Hamsuns noveller er fulde af dybe personbeskrivelser, besynderlige situationer og et sprog sÄ gnistrende levende, at man nÊsten kan hÞre det udtalt for sit indre Þre.

Dronningen af Saba og andre noveller af Knut Hamsun er vigtig, nordisk litteratur, sprogligt opdateret og klar til at finde nye lĂŠsere.