(0)

Druk

e-bok


"De sad der med to meter imellem sig i det store sterile kontor. Over for dem sad den unge kvindelige fuldmÊgtig i brunt og beige, veloplagt fra morgenstunden, med den store sorte protokol foran sig. Hun sÄ over pÄ dem, hÞfligt forekommende:

'Efter separationstidens udlþb sþger De skilsmisse – De er enige om ikke at kunne genoptage samlivet?'

Hun havde vĂŠret bange for, at han i sidste Ăžjeblik sprang fra, men han nikkede. Hun nikkede."

"Druk" handler om bagscenen i en alkoholikers familie: om mĂžnstrene, om dynamikkerne, om alkoholikeren og den anden part, der lider, om sorgen over livet fĂžr alkoholismen og hadet mod misbrugets destruktive krĂŠfter.

Knuste drÞmme, hÄb og barsk humor gennemsyrer Grete Povlsens roman "Druk", der er placeret midt i et samfund, som ikke tager ansvar, og bureaukratiserer denne families svÊre skÊbne.

Grete Anna Povlsen (1915-1996) debuterede med romanen Trojka i 1964 og modtog allerede Ă„ret efter den fĂžrste af en stribe anerkendelser for sit arbejde som "Forfatterne Harald Kiddes og Astrid Ehrencron-Kiddes Legat". Fra 1981 og til sin dĂžd modtog hun Statens Kunstfonds livslange ydelse. I 1985 udgav hun romanen Ingeborg, der blev bogen bag tv-serien "To som elsker hinanden" – om Ingeborg og Viggo Stuckenbergs tragiske kĂŠrlighedshistorie.