(0)

Duggen, der falder i dale

e-bok


MidgÄrd er i opbrud. En tidsalder nÊrmer sig sin afslutning. Samtlige konger og jarler har fejlet. Vejret bliver for hvert Är stadig mere kÞligt og ustadigt. De unge mennesker pjÊkker fra skole og nedlÊgger arbejdet for at demonstrere og lytte til dommedagsprofetier om den kommende Fimbulvinter og Fenrisulvens lÞste lÊnker. De fanatiske tilhÊngere af Vor Gud kÊmper for at frelse folks sjÊle, men udfordres af de frisindede og empatiske Jordens DÞtre og en obskur dommedagskult, hvis medlemmer omtaler sig selv som De dÞdes HÊr. Imens erobrer De Fremmede land efter land og trÊlbinder menneskene.

Audun er hÞvding i Bjergene i Vinden. En dag fÄr han uventet besÞg. Den purunge Sylvana kommer til hans gÄrd for at sÞge rÄd forud for en sidste kamp for friheden, for MidgÄrds gamle kultur, for forfÊdrenes guder, for menneskenes hÄb og drÞmme sÄvel som for alt det gode og smukke, som stadig findes i verden.

Selv om Sylvana imponerer Audun med sit mod, frarÄder han hende at gÞre alvor af sine planer. Men den gamle vÞlve Ranveig er uenig. Hun har lÊst i Sylvanas hÊnder og ved, hvem den unge kvinde er. Ranveig aner, at en gammel spÄdom er ved at gÄ i opfyldelse. For der findes stadig én genstand i MidgÄrd, som kan samle menneskenes hÄb og drÞmme og standse De Fremmede.

VÞlven fornemmer, at Sylvana ogsÄ har et personligt regnskab at gÞre op med De Fremmede.