(106)

Dvale

ljudbok och e-bok


StĂŠrk krimi af Camilla Grebe, forfatter til Årets svenske krimi 2017 og vinder af GlasnĂžglen for bedste skandinaviske krimi 2018. Dvale er en skrĂŠmmende og Ă„ndelĂžst spĂŠndende krimi om en samtid prĂŠget af selvoptagethed og grĂŠnselĂžshed pĂ„ de sociale medier. Men det er ogsĂ„ en skildring af kĂŠrlighed stĂŠrk nok til at overvinde mĂžrket.

AttenÄrige Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hÊlene, og hans kontrollerende og stÊrkt religiÞse mor har smidt ham ud hjemmefra. Under sin flugt svarer han pÄ et jobopslag, hvor en enlig kvinde sÞger hjÊlp til at passe sin hjerneskadede teenagesÞn. En oplagt mulighed for at fÄ tag over hovedet og gemme sig. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind hos den smukke Rakel og hendes sÞn Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skÊrgÄrden.

Samtidig undersĂžger politiet, med kriminalinspektĂžr Manfred Olsson i spidsen, en drabssag, hvor liget af to unge mĂŠnd er blevet fundet nedsĂŠnket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin sĂžn savnet. Er der en sammenhĂŠng mellem de to sager?

"Det er umuligt at lĂŠgge Camilla Grebes bĂžger fra sig ... De to fĂžrste var gode, den her er endnu bedre." - Barometern

"Fantastisk lÊsning, endnu et bevis pÄ Camilla Grebes stjernestatus indenfor genren." - Svenska Deckarfestivalen

Camilla Grebe (f. 1968) er en erfaren krimiforfatter. Med NĂ„r isen brister (da. 2016) gik hun solo som forfatter, og siden kom Husdyret (da. 2018), som blev tildelt Årets svenske krimi 2017 af Det svenske krimiakademi og GlasnĂžglen 2018 for bedste skandinaviske krimi.


UpplÀsare: Julie Berthelsen
LĂ€ngd: