(22)

Dybt vand

ljudbok och e-bok


”Dybt vand – en skandinavisk opklaring” dokumenterer, hvad der skete i Danmark, da en ubĂ„d blev meldt forsvundet i Øresund i august 2017, og det gradvist gik op for myndigheder og borgere, at en grufuld forbrydelse var blevet begĂ„et af Ă©n iblandt os.

Bogen er baseret pÄ interview med personer, som blev involveret i eftersÞgningen af Kim Wall og efterforskningen af hendes drab, herunder en tidligere chef for KÞbenhavns Politis drabsafdeling, besÊtningen i en redningshelikopter, ansatte hos SÞvÊrnet og HjemmevÊrnet; fire gymnasielÊrere pÄ dykkertur; et kÊrestepar, som gjorde et uhyggeligt fund pÄ Amagers kyst; den australske instruktÞr, der interviewede Kim Walls drabsmand op til to timer fÞr, han begik drabet i ubÄden.

Deres vidnesbyrd udgÞr fortÊllingen om, hvordan det gennem et samarbejde mellem danske og svenske myndigheder, forskere og vidner lykkedes at finde Kim Walls jordiske rester og fÄ hendes drabsmand idÞmt landets hÄrdeste straf. Ved en utrÊttelig og dedikeret indsats var de medvirkende til, at tilliden i samfundet kunne heles.

Om forfatteren:

Anne Mette Lundtofte har en ph.d. i Comparative Literature fra New York University og skrev for Politiken, mens hun boede i byen 1995-2008. Hun dékkede retssagen mod Peter Madsen for tidsskriftet ”The New Yorker”, og Dybt vand er en forléngelse af den reportage. Hun er forfatter til bþgerne ”New York New York” (2009) og ”Zentropia” (2013).