(12)

Dyr, vi elsker at hade

ljudbok och e-bok


I naturen findes der ikke gode og onde dyr. Alle arter gþr bare det, de er bedst til. At nogle af dem ikke er for kþnne, skal man ikke lade sig narre af – de er ret vidunderlige alligevel!

Der findes rigtig mange dyr, som mennesker ikke bryder sig om. Det er de fÊrreste, der bryder ud i glÊdesdans, nÄr der rÊser en stor edderkop over stuegulvet, eller nÄr de ser en gedehams nÊrme sig deres sodavandsglas. Og hvem bliver begejstret, nÄr drÊbersneglen indtager haven eller skÊgkrÊet har spist af tapetet? Ingen. Bortset fra Vicky Knudsen, og det har hun med denne bog tÊnkt sig at lave om pÄ.

PÄ et nuttethedsbarometer vil hundehvalpe vÊre i top, mens edderkopper og snegle ligger helt i bund. Faktisk vil de fleste nÊsten gÞre alt, for at undgÄ disse knap sÄ populÊre dyrs selskab. Nogle gange er frygten for et dyr sÄ stort, at der faktisk er tale om en fobi. Men i virkeligheden er mange af dyrene ganske tilforladelige, og modstanden imod dem bygger pÄ irrationel frygt eller misforstÄelser.

Med denne bog kan du forhĂ„bentlig lĂŠre at elske de upopulĂŠre dyr lidt mere, bĂ„de de smĂ„ og de store, dem med fĂ„, mange eller ingen ben – og med eller uden vinger. Alt fra de smĂ„ insekter til de store pattedyr. Eller i hvert fald fascineres af, hvor fantastiske de i bund og grund er, nĂ„r vi fĂžrst lĂŠrer dem at kende. For det er fair nok stadig at vĂŠre bange for at blive stukket af en gedehams, eller ikke at have lyst til at holde en stor husedderkop. Men efter at have lĂŠst bogen gĂ„r der mĂ„ske ikke lang tid, fĂžr edderkoppen bliver en ven eller bananfluen fĂ„r et anerkendende nik.


UpplÀsare: Vicky Knudsen
LĂ€ngd: