(0)

Efter regn

e-bok


"Han standsede og trak vejret dybt; nu gjaldt det blot om at holde sammen pÄ tankerne. Han skulle vise denne stupide, forbandende flok, at det var ham, der havde hjernen, selvom de andre havde pengene; han ville ikke holde kÊft, fordi han ikke skulle hjem til en villa og drikke chokolade bagefter. Han skulle forsvare sit lille loftvÊrelse ved hjÊlp af denne araber, som pludselig blev et levende menneske, et ensomt, levende menneske, et forsvarslÞst menneske, som mÄtte hjÊlpes, fordi det var i nÞd, fordi hoben angreb det
"

Selvom novellerne i Ole Juuls "Efter regn" er hÄrde og realistiske i tonen, stÄr det klart, at de bunder i forfatterens indgÄende menneskekendskab, som gÄr igen i hele hans forfatterskab.

Ole Juul (1918-2009) var en dansk journalist og forfatter, der arbejdede som korrespondent i Norge, Finland og Tjekkoslovakiet under 2. verdenskrig. PÄ grund af sit arbejde for modstandsbevÊgelsen mÄtte Juul i 1943 flygte til Sverige, hvor hans fÞrste bÞger blev udsendt. Juul bevÊgede sig inden for mange forskellige genrer lige fra serien af drengebÞger om Jesper til rejselitteratur og voksenromaner.