(0)

Ejerne

ljudbok och e-bok


Den hvide sydafrikanske forretningsmand Mehrings liv hÊnger i laser pÄ trods af hans enorme formue. Hans ekskone er flyttet til USA, hans liberale sÞn kritiserer hans konservative og kapitalistiske holdninger, og bÄde hans kolleger og hans elskerinder lader til at vÊre ligeglade med ham. For at undslippe sit tomme liv kÞber han en farm uden for byen, selvom han ikke ved noget som helst om landbrug. De sorte arbejdere driver landbruget for ham, og her fÞler han sig omtrent lige sÄ overflÞdig som i det liv, han forsÞgte at flygte fra. Da liget af en fremmed sort mand pÄ mystisk vis dukker op pÄ gÄrden, fÞler Mehring sig hjemsÞgt af noget, han ikke kan identificere.

"Midt i diskussionen om kunstens politisering hilser man Nadine Gordimers forfatterskab som et af de fornemste eksempler pĂ„ sammensmeltningen af personlig lidenskab, nuanceret kunstnerisk overblik og kompromislĂžst engagement." – Klaus Rifbjerg

Den sydafrikanske forfatter Nadine Gordimer (1923-2014) debuterede i 1938 med en novelle, der blev udgivet i Johannesburg Magazine. Sidenhen udgav hun en lang rĂŠkke romaner, hvoraf mange handlede om social og politisk uretfĂŠrdighed i Sydafrika under apartheidstyret. Nadine Gordimer var kendt for sin aktive deltagelse i bekĂŠmpelsen af apartheid og vandt i 1991 Nobelprisen i litteratur.