(0)

Ejnar og Johanne

ljudbok


Ejnar Mikael Hjordt var en helt almindelig mand, der havde helt almindelige problemer med penge, kvinder og politik. Og sÄ var han alligevel helt sin egen. En drÞmmer og en strÊber. Mens Danmark blev forvandlet fra knaphed til velstand og overflod, kÊmpede NÞrrebrodrengen sig op i samfundet.

Fra at vÊre bud og arbejder blev han butiksdrivende pÄ VÊrnedamsvej pÄ det fine Frederiksberg. Han bragte sig i ÞjenhÞjde med alle det tyvende Ärhundredes sociale kampe; han organiserede cykelbudene, han kÊmpede for Socialdemokratiet, for de lokale handlende, for pensionisterne. Han drÞmte og kÊmpede, han skrev digte, redigerede blade, han skrev Frugthandlermarchen, men fÞrst og sidst sÞgte han efter kÊrligheden, som han omsider fandt i sin elskede Johanne.

Inger-Lise Hjordt-Vetlesen har skrevet historien om Ejnar og Johanne. Om sin far og mor. En fortÊlling fra det tyvende Ärhundrede, og samtidig en fÊngslende historie der fortÊller om udviklingen af det moderne Danmark, og om velfÊrdsstaten, der nÊsten symbolsk ender pÄ plejehjemmet sammen med Ejnar.

Inge-Lise Hjordt-Vetlesens fortĂŠlling fĂžres frem til den absolutte slutning. Hendes kilder er hendes egne og familiens erindringer, men fĂžrst og fremmest Ejnars dagbĂžger.

Ejnar Mikael Hjordt, biografiske romaner, historie, familien, 1900-1999, Danmark, KĂžbenhavn