(2)

Eksplosion i maj

ljudbok och e-bok


Danmark er delt i to. Alt, hvad der ligger Þst for StorebÊlt, er fanget pÄ den Sovjetiske del af jerntÊppet.

Christian lever en trist tilvÊrelse pÄ Bornholm. Han er netop hjemvendt efter 5 Är i Gulag for sin rolle i Bopa-bevÊgelsen. PÄ Bornholm forsÞger han at fÄ livet og Êgteskabet med Elvira op at kÞre, selvom det virker hÄblÞst at fÄ noget til at blomstre under det sovjetiske Äg.

En kraftig eksplosion pÄ et hemmeligt bio-vÄbenlaboratorium i KÞbenhavns sydhavnskvarter vÊkker en sprÊkke af hÄb i Christian.

I romanen "Eksplosion i maj" giver den tidligere modstandsmand Gunnar Dyrberg sit bud pÄ, hvordan Danmark ville se ud nu, hvis enkelte begivenheder under 2. Verdenskrig var forlÞbet anderledes.

Gunnar Dyrberg (1921-2012) var en dansk modstands- og erhvervsmand, der spillede en ledende rolle i kampen mod den tyske besĂŠttelse af Danmark under 2. Verdenskrig.

Efter krigen blev Gunnar Dyrberg en ledende figur i toppen af dansk embeds- og erhvervsliv.

Gunnar Dyrberg har udgivet flere bÞger om sit liv fÞr, under og efter 2. Verdenskrig. BÞger, der ikke blot tegner et portrÊt af en bemÊrkelsesvÊrdig person, men ogsÄ fortÊller en langt stÞrre historie om Danmarks udvikling henover det 20. Ärhundrede.


UpplÀsare: Ole Rabendorf
LĂ€ngd: