(0)

Elämän havainnoita VII

e-bok


Kalle ja Hiskias ovat parhaat kaverukset. He muuttavat yhdessä kouluun toiseen kaupunkiin ja yhdessä he päätyvät myös yliopistoon. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun he eräänä päivänä tapaavat kaksi sisarusta: Tiinan ja Marin.

Hiskias ihastuu Tiinaan. Hän ei ole ihan varma, onko myös Kalle ihastunut samaan tyttöön. Muutaman kuukauden kuluttua Hiskias saa odottamansa rakkauskirjeen – mutta kirjeen lähettäjä saa miehen pois tolaltaan.

"Hairahdus" on Pietari Päivärinnan kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja ystävyyden hajoamisesta. "Elämän havainnoita VII" sisältää lisäksi kertomukset "Rauta-mies" ja "Pentti ja Inka". "Elämän havainnoita" on Päivärinnan kymmenosainen sarja, joka ilmestyi WSOY:n kustantamana vuosina 1880–1889. Sarjan osat kuvaavat tavallisen kansan elämää Pohjanmaalla.

Pietari Päivärinta (1827–1913) oli suomalainen kirjailija ja lukkari. Ylivieskalainen Päivärinta työskenteli 12-vuotiaasta lähtien renkinä, mutta pääsi myöhemmin lukkarinoppiin. Päivärinnan esikoisteos julkaistiin vuonna 1867. "Seurakunnan kosto" -niminen kertomus käsittelee isonvihan aikoja.