(0)

Elisabeth

ljudbok och e-bok


Meget er sagt og skrevet om trekantsdramaet mellem den tyske lĂŠge Struensee, dronning Caroline Mathildes og Christian den 7. I denne roman fortĂŠlles historien om forholdet mellem dronningen og Struensee og den efterfĂžlgende retssag gennem Caroline Mathildes kammerjomfru Elisabeth von Eyben (1736-1780).

Bogen kan lÊses som en historisk roman om de voldsomme begivenheder, der prÊgede kongefamilien og dansk politik i 1700-tallet, men kan ogsÄ lÊses som en skildring af en kvinde, der er rigt udstyret med politiske evner og talenter, og som senere mÄ erkende misbrug af sin viden og sit embede. Bogen er skrevet af en slÊgtning til hovedpersonen Elisabeth.

W.E. von Eyben (1912-2000) var en dansk jurist og professor i retsvidenskab ved KÞbenhavns Universitet. Han er forfatter til en rÊkke videnskabelige afhandlinger og praktiske hÄndbÞger om jura og formueret. Med "Elisabeth" bevÊger von Eyben sig ind pÄ den skÞnlitterÊre scene med en indsigtsfuld fortÊlling om et af danmarkshistoriens stÞrste politiske og romantiske dramaer.