(572)

Ella ja kadonnut karttakeppi

ljudbok och e-bok


MinÀ olen Ella. Olen vielÀ toisella luokalla, mutta en enÀÀ kauan. KevÀtjuhlan jÀlkeen me pÀÀsemme kolmannelle luokalle. Tai luultavasti pÀÀsemme. EhkÀ pÀÀsemme, jos uusi rehtori pÀÀstÀÀ meidÀt. Opettajan pitÀisi nimittÀin opettaa meille vielÀ muutama pikkujuttu, ennen kuin me olemme valmiit. Mutta hÀn ei voi opettaa, sillÀ hÀnen karttakeppinsÀ on kadonnut. Ammattimies tarvitsee kunnon työkalut, niin kuin opettaja itse sanoo. MeillÀ on kaksi viikkoa aikaa löytÀÀ karttakeppi tai me olemme pulassa.

- Ajattele, ettÀ karttakeppi on vÀhÀn niin kuin opettajan miekka. Ritarit antoivat miekoilleen sellaisia nimiÀ kuin Piikki , TuliterÀ tai Excalibur . MikÀhÀn mahtaa olla opettajan karttakepin nimi? minÀ pohdin.

- Tikku, Pate ehdotti. - Tai Takku.

- Sivistys, minÀ keksin.

- Sojotin, Pate arveli.

- Wiisauden Wiisari.

- Viisaudenhammas.

- Älyn loiste.

- Älyn vĂ€lĂ€ys.

Ella ja kadonnut karttakeppi on jo seitsemÀstoista Ella-kirja. Huumoria pursuavat Ellat ovat valtavan suosittuja yhtÀ hyvin poikien kuin tyttöjenkin keskuudessa. NiitÀ lukevat myös Àidit ja isÀt, opettajista puhumattakaan.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa, erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana sekÀ kolumnistina.