(811)

Ella. Varokaa lapsia!

ljudbok och e-bok


- MinÀ rakastan teitÀ, sanoi opettaja

- MinÀ rakastan myös työtÀni. Minun sormiani syyhyttÀÀ pÀÀstÀ kylvÀmÀÀn kultaisia tiedonjyviÀ. Minun pÀÀni porisee uusia ideoita ja sydÀmeni pakahtuu tarpeesta ohjata teitÀ. MinÀ levitÀn teidÀn yllenne tiedon viitan, joka lÀmmittÀÀ teidÀn puutteessa palelevat aivonne. MinÀ varjelen teitÀ vÀÀrÀn tiedon seireeneiltÀ, jotka houkuttaen huhuilevat korviinne. Kun roskatieto nostaa pahan maun huulillenne, saa vatsanne kivistÀmÀÀn ja suolenne kurnimaan, minÀ olen teidÀn elvyttÀvÀ kuituvalmisteenne.

Muuten oli hiljaista, mutta Hannan leukanivelistĂ€ kuului naksahdus, kun hĂ€nen suunsa loksahti auki. MinĂ€ puraisin vahingossa lyijykynĂ€ni poikki. Tuukka tirskahti hermostuneesti ja Tiina nyyhkĂ€isi liikutuksesta. Pukari uhkasi pakahduttaa opettajaa tiedonjyvÀÀn, jos hĂ€nen tĂ€ytyisi rakastaa ketÀÀn. Samppa rupesi itkemÀÀn. HĂ€n halusi lĂ€hteĂ€ kotiin, koska opettaja oli hĂ€nen mielestÀÀn jotenkin pelottava. - MinĂ€ tiedĂ€n tĂ€mĂ€n unen. Seuraavaksi opettaja pullistuu palloksi, nousee lentoon ja minĂ€ ammun hĂ€ntĂ€ ritsalla takapuoleen ja sitten kuuluu kamala pörinĂ€. ÄlkÀÀ herĂ€ttĂ€kö minua, pyysi Pate. Ella kavereineen on varma, ettĂ€ opettaja on kipeĂ€. He pÀÀttĂ€vĂ€t auttaa opettajaa ja parantaa hĂ€net. Tarvitaan ainakin karanteeni, jĂ€ttilĂ€isliito-orava, koulutarkastaja, paljon sivistystĂ€, intiaanipÀÀhine, lakiesitys ja uutisten loppukevennys, ennen kuin opettaja tokenee ja kaikki on taas ennallaan. Vai onko sittenkÀÀn?

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa, erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana sekÀ kolumnistina.


UpplÀsare: Lotta Kuusisto
LĂ€ngd: