(0)

Elskede Anne

e-bok


"Elskede Anne" er historien om Morten, der sidder fĂŠngslet for salg af hash. Udenfor muren fĂžlger vi hans kone, Anne og datter, Marie.

Det er en roman om den grÄ hverdag i fÊngslet, der er et vrÊngbillede af livet uden for murene; en roman om hvordan indespÊrring kan nedbryde et menneske, om hvordan de pÄrÞrende udenfor ogsÄ fÄr deres straf, og om hvordan de to universer har svÊrt ved at mÞdes.

Den danske forfatter Iben Melbye (f. 1943) er uddannet bibliotekar fra Norges biblioteksskole og har studeret kultursociologi ved KÞbenhavns Universitet. Melbye fik sin litterÊre debut i 1975 med bÞrnebogen "Uro i LammekÞbing", der samtidig er det fÞrste bind i serien om Skorpionklubben. Hun startede ud med at skrive bÞrnebÞger, men har siden udgivet bÄde ungdoms- og voksenbÞger.

I mange Ă„r var forfatteren aktiv i bestyrelser i Dansk Forfatterforening, i bestyrelsen i PEN og i Retspolitisk Forening.

"Det er flot, at Iben Melbye i sin lille roman har indfanget det helt afgÞrende og ÞdelÊggende ved vores fÊngselsstraf. Ikke i et vredt opgÞr eller i en analyse af fangebehandling. Men ved helt afdÊmpet at fortÊlle, hvordan det gÄr med fÞlelserne og kÊrligheden."

(Gitte Berg, Kristeligt Dagblad.)

"Men fĂžrst og fremmest er Elskede Anne en nĂžgtern og prĂŠcis skildring af fangeliv, af intriger og problemer i et dansk fĂŠngsel. Der ligger grundige studier bag, og bogens medmenneskelige indfĂžling er meget varm og overbevisende.

(Poul Borum, Ekstrabladet.)