(0)

Elskende par

ljudbok och e-bok


Femte del af "FrÞknerne von Pahlen" udspiller sig i sommeren 1914, lige inden fÞrste verdenskrig bryder ud. Petra og Angela kommer til NynÀshamn, hvor Peter von Pahlen skal tilbringe sommeren med sin familie. Samtidig skal Thomas Meller holde sommerferie hos familien Landborg, der bor lige i nÊrheden, og det giver ham og Angela mulighed for at fortsÊtte deres affÊre. KÊrligheden blomstrer blandt mange forelskede par i lÞbet af sommeren, men langt fra alle historierne ender lykkeligt.

Agnes von Krusenstjernas coming-of-age romanserie om den forÊldrelÞse Angela, der vokser op hos sin ugifte faster Petra i begyndelsen af 1900-tallets Stockholm. Serien skildrer med sÊrlig indsigt og prÊcision kvindeliv, et litterÊrt omrÄde hvor Agnes von Krusenstjerna var pioner. Det var blandt andet de Êrlige seksuelle skildringer i historierne om FrÞknerne von Pahlen, der udlÞste \"Krusenstjerna-fejden\" - et litterÊrt opgÞr fra 1933-1935.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en af Sveriges vigtigste forfattere i det 20. Ärhundrede. Hun var af adelig slÊgt pÄ bÄde moderen og faderens side. Hendes skildringer af kvindelig seksualitet og kvindeliv vakte stor opsigt i samtidens Sverige og medfÞrte blandt andet den sÄkaldte "Krusenstjerna-fejde", der splittede det svenske litterÊre miljÞ. Hun led periodevis af psykisk sygdom og var af flere omgange indlagt pÄ sindssygehospitaler. BÄde dette miljÞ og hendes adelige baggrund skildres i hendes vÊrker.


UpplÀsare: Agnethe BjÞrn
LĂ€ngd: