(0)

Elvira

e-bok


”Det var min mama, som sagde til min stedfar, at Elvira skulle vére mit navn i manegen. Elvira. Elvira Madigan. Ténk! Det er mig! Eller rettere en lille smule af mig efter jeg har mþdt dig.”

Cirkusprinsessen Elvira Madigan forelsker sig i den unge svenske greve Sixten, som kommer hver aften i cirkus for at se hende optrÊde. Han sidder der pÄ forreste rÊkke, og alligevel sikrer de sig begge, at ingen ved, hvad der foregÄr mellem dem. En cirkusprinsesse og en greve? Hvordan skulle det ikke ende?

Finn Methlings hĂžrespil fra 1992 blander pĂ„ fĂŠnomenal vis elementer fra radiospillenes kronede dage i 1950’erne med en moderne ironi.

Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”FornĂŠgteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var sĂŠrligt kendt. Hans fĂžrste scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opfĂžrt pĂ„ Det kongelige Teater, og efterfĂžlgende blev Methlings stykker opfĂžrt flere steder bĂ„de i Danmark og i udlandet.