(0)

En dreng i din situation

e-bok


Karl fĂždes ind i en velhavende tysk-jĂždisk familie. Selv er han ikke optaget af sin jĂždiske baggrund, men opfatter sig selv som tysker. Da han begynder i skole i begyndelsen af 1930’erne er det dog klart, at hans skolekammerater betragter ham som en fremmed. EfterhĂ„nden som jĂždehadet breder sig i det tyske samfund bliver skoletiden mere og mere uudholdelig for Karl, der mobbes og fryses ude af de andre drenge. Tilsidst er situationen i Nazi-tyskland sĂ„ alvorlig, at Karl og hans sĂžster sendes til England. Her mĂ„ de to unge forsĂžge at omstille sig til en ny tilvĂŠrelse, der pĂ„ visse punkter er endnu mere forvirrende og ubehagelig end den gamle.

Charles Hannams bog "En dreng i din situation" er selvbiografisk og beskriver forfatterens egne oplevelser som jĂždisk dreng i nazitidens Tyskland. Erfaringen af diskrimination og ensomhed vil med garanti vĂŠkke genklang hos mange nutidige lĂŠsere.

Charles Hannam kom til verden som Karl Hirschland i 1925 og voksede op i en velhavende jĂždisk familie i Essen i Tyskland. Fra 1933 oplevede familien massiv antisemitiske forfĂžlgelse, men det lykkedes for Karl og hans sĂžster at komme til England i tide. Charles Hannam, der har skrevet flere bĂžger om sine oplevelser op til og under anden verdenskrig, dĂžde i 2015.