(3)

En god far

ljudbok och e-bok


En god far er en intens, psykologisk roman om en lÊges spÊndingsfyldte sÞgen efter at komme ind i sindet pÄ en formodet politisk snigmorder.

En almindelig dreng med et almindeligt liv anklages for at have myrdet USA?s nĂŠste prĂŠsident.

Dr. Paul Allen er en respekteret lÊge, der lever et lykkeligt og behageligt liv med sin anden kone og deres to drenge. Men en aften banker det pÄ dÞren, og hans verden bryder sammen. En populÊr prÊsidentkandidat er blevet skudt, og politiet hÊvder, at det var Pauls sÞn af fÞrste Êgteskab, der gjorde det.

Men Daniel har altid vÊret en god dreng, og Paul er sikker pÄ, at den stille og reserverede dreng ikke er i stand til at begÄ mord.

Paul beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete og hvorfor. Han hvirvles ud i en malstrÞm af modstridende fÞlelser. Er det pÄ en eller anden mÄde hans skyld, at Daniel er havnet i den situation? Har han svigtet i sin rolle som far? Plaget af disse tanker fÞlger han i sin sÞns fodspor tvÊrs over Amerika pÄ jagt efter sandheden.

"En god far" er en spÊndende thriller, der samtidig formÄr at sÊtte vÊsentlige spÞrgsmÄl under debat. Er et menneske altid ansvarligt for de handlinger, det begÄr? Hvad gÞr os til dem, vi er?

Noah Hawley er forfatter, manuskriptforfatter og producent. Han har udgivet tre tidligere romaner og skrevet en spillefilm.

Pressen skrev:

"En af Ă„rets bedste spĂŠndingsromaner er landet!"

”Det banker pĂ„ dĂžren hjemme hos dr. Paul Allen, skilsmissefar og anerkendt reumatolog. Han fĂžrses vĂŠk af mĂŠnd i mĂžrke jakkesĂŠt, som taler med deres revers, for det er lĂŠgens sĂžn af fĂžrste ĂŠgteskab, Daniel, som har skudt en senator.

SĂ„dan inledes en af Ă„rets givetvis hidtil bedste spĂŠndingsromaner
.

Tempoet er hĂžjt, sproget flot, kompositionen sprĂžd.

ForsĂžg pĂ„ at indkredse gale mĂŠnds bevĂŠggrunde til at drĂŠbe uskyldige er nĂždvendig lĂŠsning i en Breivik-tid.” -Weekendavisen

"En utrolig god bog, hvor Noah Hawley elegant fĂžrer os ind i flere forskellige personers "hoveder". FortĂŠllervinklen er fra faderens, sĂžnnens og offerets inderste tanker, og det er gjort sĂ„ godt, at man ikke pĂ„ noget tidspunkt bliver forvirret. Jeg blev hurtigt grebet af fortĂŠllingen og som lĂŠser kom jeg gennem hele fĂžlelsesregisteret. En bog der gĂ„r lige i hjertet pĂ„ Ă©n og nĂ„r den er lĂŠst sidder den i kroppen noget tid efter." * * * * – Betina, krimifan.dk

”En bog om betingelseslþs og ultimativ kérlighed der giver stof til eftertanke. Helt ind under huden og langt ind i hjertekulen fþler vi med den respekterede lége, Paul Allen, der midt i sit 2. égteskab vlier konfronteret med, at hans sþn af 1. égteskab anklages for at have drébt en présidentkandidat.

OplĂŠgget til et godt drama er igang, men det vigtigste er den tĂŠtte, tĂŠtte og meget smukke skildring af Allans liv og hans sĂžgen efter sandheden om anklagerne mod drengen.

Med fine miljÞ- og detalebeskrivelser fÞrer Noah Hawley os med kyndig forfatterhÄnd ikke bare gennem nogle meget spÊndende scenarier, men ogsÄ langt ind i den psyke, der ikke altid er afbalanceret nok hos os til af et Êlgte hjerte at kunne sige: Jeg var en god far.

Et etisk dilemma pakket godt ind i thrillerkunst, hvor ogsĂ„ den amerikanske vĂ„benkultur kommer grundigt under bearbejdning.” – bogsyn.dk

"En god far eksploderer som en hÄndgranat med en kraft, der fÄr lÊseren til at tabe pusten. Men som enhver stor historie begynder den med en enkel prÊmis: Ville du tro pÄ det, hvis din sÞn drÊbte en amerikansk prÊsidentkandidat? Ville du bebrejde dig selv det? ... Det er ikke kun en kulegravning af, hvad faderskab vil sige i dag; det er ogsÄ et brutalt angreb pÄ den amerikanske vÄbenkultur og en refleksion over dette lands appetit pÄ dÞdsstraf. Det er en historie, der forfÞlger en, forfÊrdende, uhyggeligt realistisk og velskrevet med en fin fornemmelse for det amerikanske landskab og dets sjÊl. Samtidig er det en uhyggeligt spÊndende thriller?" -The Daily Mail


UpplÀsare: Carsten Warming

LĂ€ngd: