(0)

En juleferie

e-bok


Julen stÄr for dÞren. I de gode gamle dage faldt sneen tÊt og indhyllede de smÄ hjem i en tyk hvid dyne.

I KÞbenhavn sidder tre unge studerende pÄ deres stambar, og debatterer, om de tÞr vove turen hjem til det jyske. Julen i mors lune stuer lokker, men eksamen venter pÄ den anden side af nytÄr. Det fornuftige ville vÊre at blive i KÞbenhavn med nÊsen i bÞgerne indtil eksamensdagen. Alligevel bliver det tanken om skÞjtelÞb og kanefart der vinder.

De tre unge mÊnd begiver sig ud pÄ en lang fÊrd, hvor is i havene og indstillet togdrift sÊtter en stopper for deres drÞmme om jul i fÞdehjemmet. Til gengÊld Äbner der sig et nyt eventyr, for pÄ den vestvendte hjemfÊrd er der ogsÄ smukke frÞkener


Tag med tilbage til Danmark i 1800-tallet, da julen var hvid, og kÊrlighedserklÊringer blev sendt med posten, i denne hyggelige juleroman. Holder du af julefortÊllingen fra NÞddebo PrÊstegaard, vil du ogsÄ synes om En juleferie.

Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.

Peter Martinus Kristensen Lundsgaard (1855-1926) var journalist, lĂŠrer og forfatter. Han skrev flere bĂžger under pseudonymet Palle Bister. En juleferie er hans debutroman fra 1888.