(1)

En lille bog om opera

ljudbok och e-bok


"Opera er en slags fÞlelsernes fitnesscenter. Her kan vi trÊne bÄde vores kÊrlighedsmuskel og vores angstmuskel. Ligesom vi gÄr i fitnesscentret for at trÊne vores fysiske muskler, sÄ vi er i form til at mÞde tilvÊrelsen. Men det er ligesom nede i fitnesscentret: Det nytter ikke noget at stÄ og kigge pÄ maskinerne. Man skal selv gÞre arbejdet."

Kasper Holten er en eksperimenterende og ofte kontroversiel instruktÞr og operachef. Hans bog er ikke en operaguide. Det er hans personlige fortÊlling om opera: Om hvordan han selv som barn blev grebet af kunstarten; om stemmerne; om koret; om arierne; om 6 operamestervÊrker (Carmen, Orfeo, Figaros bryllup, Wozzeck, Valkyrien, La traviata); om de store operahuse, hvor han har instrueret (Operaen pÄ Holmen, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, La Scala); om instruktÞrens, dirigentens og scenografens rolle; om hvordan en operaopsÊtning bliver til.

Kasper Holten (fĂždt 1973) er en af de fremmeste danske navne indenfor opera. Han lagde ud med at blive kunstnerisk leder af Den Kongelige Opera som 27-Ă„rig, og blev efter 11 Ă„r i denne stilling udnĂŠvnt til leder for Royal Opera House i London. I 2017 vendte Kasper Holten tilbage til KĂžbenhavn, og blev i 2018 udnĂŠvnt til den nye leder af Det Kongelige Teater.


UpplÀsare: Morten Thunbo
LĂ€ngd: