(0)

En mor

e-bok


Olga Eggers’ roman "En mor" fortĂŠller historien om en kvinde, der ved, hvad det vil sige at miste. Da hun som ganske ung mistede sin store kĂŠrlighed, lĂŠrte hun at leve et liv i stille ensomhed og uden hĂ„b for fremtiden. Da hun midt i tyverne mĂžder den lille, moderlĂžse dreng Ole, som fra fĂžrste sekund knytter sig til hende, gifter hun sig med hans far bare for at kunne blive mor til den dreng, der for fĂžrste gang siden hendes kĂŠrestes dĂžd har vist hende vejen tilbage til livet. Men da Ole kort efter dĂžr, gĂ„r hendes verden i stykker igen, ikke mindst da det gĂ„r op for hende, hvad det er for en mand, hun har giftet sig med.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.