(0)

En sangers liv

ljudbok och e-bok


"En sangers liv" er en utrolig livshistorie og refleksioner over et liv i rampelyset. Tonny Landy har vÊret en af dansk musiklivs mest benyttede tenorer og en succesrig operasolist i Sverige. Her fortÊller han om sin barndom og debut som drengesanger for et halvt Ärhundrede siden, om de mennesker og kolleger, han mÞdte pÄ sin vej, om Êgteskabet med Tove Hyldgaard, om gÊstespil i udlandet og om kunstneriske udfordringer, om livet pÄ og bag scenen og om sine glÊder og skuffelser i den aldrig afsluttede kamp for at nÄ mÄlet. Tredive turbulente Är af Det Kgl. Teaters musikalske liv og ledelse passerer revy.

Men det er ogsÄ en bog om sangerens utrÊttelige arbejde med sig selv, evnen til at fortÊlle en historie i toner, om at fange sit publikum og om sangerkarrierens fristelser og farer.

Tonny Landy (f.1937) er tenor, operasanger, skuespiller, sangpÊdagog, tidligere Operaakademiforstander, forfatter og foredragsholder. Han er uddannet pÄ Musikkonservatoriet i KÞbenhavn og pÄ Det Kgl. Teaters Operaskole og fik sin professionelle debut 1. februar 1959 som solist i Simon Rosenbaums "MusiCabaret" og debuterede 1966 pÄ Det Kgl. Teater som Alfredo i "La Traviata" og har vÊret aktiv pÄ de nationale og internationale scener lige siden. Han er ogsÄ kendt fra radioprogrammer som "SpÞrg bare" (1992-1999) og fra medvirken i en lang rÊkke film og serier.

"Sangerselvbiografier er sjĂŠldne. I Tonny Landys erindringer lĂŠrer man en verden - operaens, sangens - at kende indefra, som de fleste kun kender udefra. Denne er et nyttigt - og morsomt - tilskud til den sparsomme danske operalitteratur." Jens Kistrup i Berlingske Tidende, 8. april, 1999.


UpplÀsare: Henrik Jandorf
LĂ€ngd: