(0)

En stor mands lille datter

e-bok


Elsie har lÊrt, at bÞrn ikke skal tale, fÞr de bliver talt til. Det gÊlder ogsÄ for hendes far, sÄ selvom hun brÊnder efter at spÞrge ham om, hvad han grubler sÄ meget over, sÄ tÞr hun ikke.

Man spĂžrger ikke om svĂŠre ting, og man grĂŠder heller ikke over dem, siger husbestyrerinde Andersen, som gerne gĂžr Elsies liv nĂŠsten ubĂŠrligt med sine strikse regler for, hvad man gĂžr og i allerhĂžjeste grad ikke gĂžr.

"En stor mands lille datter" tegner et rĂžrende billede af en pige, der forguder sin far, selvom han aldrig rigtig er til stede. Den udkom fĂžrste gang i 1911.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.