(0)

En stribe af lys

e-bok


"Tak.. Jeg har lÊrt det ord at kende pÄ et sprog der er fuldstÊndig fremmed for mig. SÄ fremmed at jeg ikke kan hÞre forskel pÄ de enkelte lyde. Jeg ville foretrÊkke at vÊre dÞv sÄ man ikke forsÞgte. For forsÞge gÞr man hele tiden. ForsÞger at forstÄ."

"En stribe af lys" er historien om en politisk flygtning, der kommer til Danmark, og hans problemer med at lÊre sproget og kulturen at kende. Romanen er Carl Bangs forsÞg pÄ at skildre det danske samfund via "den fremmedes" forundrede blik for pÄ den mÄde at kaste en stribe af lys pÄ de revner og sprÊkker, man som indfÞdt aldrig rigtig lÊgger mÊrke til.

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev fÞdt i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-Ärig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfÞlgende over prosaen og skrev bÄde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŠger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŠrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i lĂžbet af sin karriere en lang rĂŠkke anerkendelser. Her kan blandt andet nĂŠvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.