(22)

En uskyldig familie

ljudbok och e-bok


En uskyldig familie er fÞrst og fremmest historien om Frederik, en lykkejÊger og finansmand, der kommer fra det idylliske Sydfyn og fÞler sig misforstÄet af sine forÊldre. Men kan man forlade det, man ikke kan komme overens med?

Efter nogle Är i London og New York vender Frederik hjem til sine rÞdder og de vÊrdier, der er sÊrligt danske. Hans far er kun en skygge ved siden af hans stÊrke, frigjorte mor, mens hans sÞster er blevet prÊst og mener, at Frederik bÞr besinde sig pÄ familien og pÄ, at ingen penge i hele verden kan kÞbe ham den frihed, han drÞmmer om.

En uafrystelig fortĂŠlling om grundkernen i en dansk familie med stĂŠrke kvinder, mindre stĂŠrke mĂŠnd, ansvar, tilgivelse og kĂŠrlighed. En moderne Lykke-Per.

Katrine Marie Guldager (f. 1966) er kendt for novellesamlingen KÞbenhavn, sin bÞrnebogsserie om frÞken Ignora, for sine digte og for selvbiografien LysgrÊnsen. Hendes bÞger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treÄrige arbejdslegat. Med udgivelsen af Ilden i 2016 har hun afsluttet den store, bredt anlagte familiekrÞnike, der ogsÄ kaldes KÞge-krÞniken, hvor vi i seks bind har fulgt en dansk familie fra 1938 og frem til 1988. Post-KÞge tager Guldager nu hul pÄ en ny Êra i forfatterskabet med den nye, store roman En uskyldig familie.