(0)

En verden af forbindelser

e-bok


Stig Dalager prÊsenterer os for mennesker, der bliver hos os, lÊnge efter bogen er slut. Han tager os med til vidt forskellige steder som New York, Bagdad, Wien og KÞbenhavn, men vigtigst af alt fÞrer han os ind i karakterernes inderste tanker og erindringer, deres forsÞg pÄ at glemme, pÄ at huske, pÄ at bilde sig selv ind, at virkeligheden er noget andet end den, de er blevet placeret i af den tilfÊldige skÊbne, der ikke tager hensyn til det enkelte menneskes Þnsker.

"En verden af forbindelser" bestÄr af novellesamlingerne "TilfÊldige forbindelser" og "Oktober" samt romanen "Øvelser i ensomhed". Selvom miljÞer og karakterer afviger fra hinanden, bevarer Stig Dalager en rÞd trÄd gennem alle historierne, som er sÄ sÊrlig for hans forfatterskab. Bogen skal sÄledes ses som en moderne mÄde at skrive en roman pÄ - altsÄ som en samtidsroman om 37 forskellige storby-personer og deres historier, der tilfÊldigvis er forbundet med hinanden.

"Dalagers fornemme triptykon er et smerteligt og smukt billede af de mange fine og hÄrde trÄde, der spindes mellem moderniteten og melankolien, og vi kan vÊre glade for pÄ dansk at have et sÄ dybt raffineret eksempel pÄ, hvorledes samtidsromaner ogsÄ kan skrives".

- Mikkel Zangenberg, Politiken

"Historierne er hver for sig spÊndende, men det er ikke det, der gÞr bogen til en usÊdvanlig stÊrk oplevelse. Dalagers bedrift bestÄr i, at han i lÞbet af fÄ afsnit fÄr suget lÊseren ind i personernes univers. Tanker, drÞmme , erindringer og omgivelser smelter sammen i et smukt og prÊcist doceret sprog, hvorfra mennesker og handlinger trÊder levende frem"

- Tidsskriftet Standart

"Stig Dalager kan mere end sit hÄndvÊrk. Han kan skrue en god historie sammen og skabe en scene og en stemning. Han behersker sproget virtuost. Alt det gÞr ham til en lÊsevÊrdig forfatter - men er han ogsÄ bemÊrkelsesvÊrdig? Ja, for sÄ vidt han er en etisk forfatter. I disse historier rÞrer han ved noget fundamentalt. Lad of kalde det skÊbne og skyld".

- Jyllands-Posten

Stig Dalager (f. 1952) er en dansk forfatter, dokumentarfilmskaber og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1980 med "HĂŠrvĂŠrksforeningen og andre noveller", og sidenhen er det blevet til 55 vĂŠrker, hvoraf mange er oversat til fremmedsprog, ligesom flere af hans skuespil er blevet opfĂžrt rundt omkring i verden blandt andet i New York. Stig Dalager bevĂŠger sig inden for genrerne historisk roman, psykologisk realisme, noveller og dokumentariske romaner.