(2)

En verden til forskel

ljudbok


Det gibber i hende, da hun kommer ind. Et gys risler ned langs hendes rygrad. ”Mor?” hvisker hun. ”Er du her?”

Sally vakler mellem, om hun skal lukke dÞren eller lade den stÄ Äben. Hvis hun skal ud i en fart, er det bedst, at den er Äben.

Sally og hendes mor flytter til en ny by for at lĂŠgge deres gamle liv bag sig. Her starter Sally pĂ„ det lokale gymnasium, hvor hun, til bĂ„de sin egen og alle andres overraskelse, bliver veninde med overklassepigen, Maxi. De to piger lever i hver deres verden – men alligevel har de en del mere til fĂŠlles, end de selv lige regnede med.

Louise Roholte har en lang rĂŠkke bĂžrne- og ungdomsbĂžger bag sig og vandt i 2016 bĂžrnene pris for bedste bog pĂ„ sitet frilĂŠsning.dk. I kortromanen En verden til forskel handler det om det nĂŠre og det svĂŠre – men ogsĂ„ om at finde en vej og klare den, selvom udgangspunktet mĂ„ske ikke er det bedste.

En verden til forskel er en del af serien MELLEM_RUM, som er en ny serie af lette kortromaner til udskolingen. Fortalt helt enkelt og skrevet af etablerede forfattere med fingeren pÄ pulsen.

Mange unge med forskellige former for lÊsevanskeligheder synes, at de har svÊrt ved at finde alderssvarende og fede bÞger, der passer til dem. Og flere lÊseundersÞgelser peger pÄ, at de unge vil lÊse mere, hvis de selv kan bestemme, hvad de skal lÊse. Derfor har vi sammen med organisationen LÊs for Livet vÊret ude og interviewe en masse unge om, hvad de gerne vil lÊse. BÞgerne i serien er lavet med udgangspunkt i disse interviews, og bÄde indhold og form er hÞjeste kvalitet.

Alle bÞgerne i serien har et lix-tal pÄ mellem 10 og 15. De fÞrste bÞger i serien, ud over denne, er Syndflod af Peter Krogholm og Dagbog fra Afgrunden af Lars KramhÞft. Derudover kommer der forelÞbigt tre bÞger i november og tre i januar 2020.