(1)

En vinternat

ljudbok


"Hvorfor er det hele sÄ hemmeligt?"

"Kan du ikke se det? Vi lever i sammensvÊrgelsernes tidsalder. Alting er en sammensvÊrgelse. Selv at tage pÄ skovtur eller at lÊse digte."

Hvis dine bÞrn blev tvunget til at vidne imod dig, hvilke frygtelige hemmeligheder ville de sÄ afslÞre?

Moskva 1945. Mens Stalin og hans stab fejrer sejren over Hitler, lyder der skud. PĂ„ en bro i nĂŠrheden ligger en teenagedreng og -pige dĂžde. De to er ikke hvem som helst, men bĂžrn af Ruslands magtelite, elever fra en af de mest eksklusive skoler i Moskva. Er det mord? En selvmordspagt? Eller farligst af alt: en sammensvĂŠrgelse mod staten?

Under pÄbud fra Stalin selv sÊttes en undersÞgelse i gang og en rÊkke bÞrn bliver arresteret og afhÞrt, tvunget til at vidne mod hinanden - og deres forÊldre. I et regime bygget op om frygt og magtintriger er der ikke rÄd til at trÊde ved siden af; alt, hvad bÞrnene siger, kan fÞre til befrielse eller en dÞdsdom. Ingen har rÄd til at afslÞre de hemmeligheder, de gÄr og gemmer pÄ.

LEKTØRUDTALELSE

"Den fremragende roman henvender sig primÊrt til interesserede i russisk historie, men ogsÄ til alle, der godt kan lide en velskrevet og rÞrende historisk roman (...) Romanen udfolder sig som en Matrjosjka-dukke: Der fjernes lag og historien tager nye drejninger. Forfatteren formÄr pÄ fornemste vis at holde de mange bolde i luften og der er en fin vekslen mellem historie, politik, satire, kÊrlighed og spÊnding. Sproget er bÄde detaljeret, morsomt og sanseligt (...) Fremragende roman, med fine anmeldelser fra udlandet, bÞr stÄ pÄ alle landets folkebiblioteker."

PRESSEN SKREV

"I sjÊldne tilfÊlde fÄr man det hele i en spÊndingsroman: underholdning, indsigt, velskriv. 'En vinternat' .. er et af disse tilfÊlde." - Politiken

"En af den slags velkomponerede og velskrevne romaner, hvor man faktisk har det lidt skidt ved at vÊre sÄ godt underholdt." - Jyllands-Posten

"... velskrevet og veldrejet" - Weekendavisen

"En gang i mellem er man sÄ heldig at fÄ en bog mellem hÊnderne, hvor siderne bare suger én ind. SÄdan er det med En vinternat. Jeg lÊste de knap 500 sider pÄ otte timer, stort set uden at lÊgge den fra mig. Fantastisk underholdning, store fÞlelser og smerte, tragedie og lykke klemt ned i fortÊllingen fra sommeren i Moskva i 1945."

- bogblogger.dk

Simon Sebag Montefiore (f. 1965) er britisk historiker og ph.d i filosofi fra Cambridge University. Han har skrevet de kritikerroste romaner Red Sky at Noon, Sasjenka (Borgens Forlag) og En vinternat (Gads Forlag), som vandt prisen for bedste politiske roman i Storbritannien. Montefiore har desuden skrevet fem historiske BBC-programmer om Istanbul, Jerusalem, Rom, Spanien og Wien, og samt en rÊkke prisvindende historiske bestsellere, der er udkommet pÄ mere end 45 sprog.


UpplÀsare: Thomas Gulstad
LĂ€ngd: