(257)

Engle og sjakaler: Hells Angels i Danmark 1998-2022

ljudbok och e-bok


Engle og sjakaler – Hells Angels i Danmark er andet bind i den dokumentariske fortélling om den mest magtfulde rockerklub herhjemme.

Bogen dĂŠkker perioden 1998-2022, hvor Hells Angels igen stĂ„r over for nye fjender, der udfordrer rockernes position i underverdenen. Mens slaget i 1990’erne stod mellem HA og Bandidos, er det nu gadebanderne, der har vokset sig stĂŠrke og udfordrer rockerne pĂ„ deres hjemmebane. I begyndelsen er rivalerne fra BlĂ„gĂ„rds Plads, MjĂžlnerparken og Tingbjerg lĂžst sammensat, men senere samles de i mere organiserede og stĂŠrke grupperinger som Loyal to Familia og Satudarah.

HA svarer igen og danner den voldsparate stĂžttegruppe AK81, og Engle og sjakaler skildrer detaljeret rockernes strategi, JĂžnkes omdiskuterede programskrift ’Sjakalmanifestet’, den blodige bandekrig i slutningen af nullerne og myndighedernes aktioner mod den organiserede kriminalitet. Og tilvĂŠksten af nye grupperinger – med og uden rygmĂŠrker – herhjemme og i Norden, der de seneste Ă„r har fĂ„et konflikterne i underverdenen til at blusse op igen.

Med nedslag i konkrete begivenheder, blodige opgÞr og retssager portrÊtteres markante figurer fra AK81 og Hells Angels som JÞnke, Blondie, Brian Sandberg, Mazdak Fabricius, Martin Fryd og Thor Koba, ligesom politiets mangeÄrigeefterforskning rulles op.