(0)

Erik af Pommern - og havfruen

ljudbok och e-bok


"Kong Erik sejlede forrest. I dag var han i krigshumÞr, ilter og hidsig, sagde de. Han var ledsaget af ridder Oluf Thott og de fleste af hans otte brÞdre, som alle var glimrende soldater. Inden daggry havde de nÊsten omringet hele Þen Femern med flÄden.

Kongen lagde de stĂžrste og bedst bemandede skibe ved Ăžen FlĂŒgge og begyndte at kĂŠmpe. Det foregik endnu sĂ„ langt fra Rasmus’ bĂ„d, at han blot kunne hĂžre larmen og de voldsomme knald, nĂ„r de sprudlende vĂ„ben blev fyret af."

Kong Erik af Pommern har lĂŠnge siddet solidt pĂ„ tronen og regeret over Danmark, Sverige og Norge. Men i 1420’erne indfĂžrer han en handelspolitik, som folket ikke vil finde sig i. Pludselig har han faretruende mange mennesker imod sig, og spĂžrgsmĂ„let er, om han kan beholde tronen.

Brita Hartz’ trilogi fortĂŠller om de spĂŠndende begivenheder omkring den danske trone i slutningen af 1300-tallet og starten af 1400-tallet, hvor Erik af Pommern ved dronning Margrethe I’s hjĂŠlp kom til at regere over Norden. BĂžgerne henvender sig til unge over 12 Ă„r.

Den danske forfatter Brita Hartz (1912-2010) skrev en lang rÊkke anmelderroste bÞger, som bÄde retter sig mod bÞrn, unge og voksne. Hendes fortÊllinger foregÄr ofte i fortiden, bÄde i Danmark og ude i den store verden, og er inspireret af historiske begivenheder.


UpplÀsare: Joen Bille
LĂ€ngd: