(0)

Erik Gudmand, Bind 2

ljudbok och e-bok


"Erik var sorglĂžs, som den unge mand han var – med sorglĂžsheden som grundstemning, lykke og bekymring som intervaller, lykkelig nĂ„r han gav sig til at betragte sit liv nu og sammenligne det med sit tidligere, en smule bekymret nĂ„r han tĂŠnkte pĂ„ sin fremtid – men det hĂŠndte sjĂŠldent, og nĂ„r det hĂŠndte, bestemte han sig gĂŠrne til at opsĂŠtte videre spekulation til en anden gang."

I Alexander Svedstrups store bildungsroman fÞlger vi Erik Gudmands liv i fÞrste halvdel af det nittende Ärhundrede. Erik er fÞdt i beskedne, men borgerligt solide kÄr, og da han som barn redder generalkonsulens datter Ellinor fra at drukne, tiltrÊkker han sig bÄde respekt og opmÊrksomhed, og hans bÄnd til Ellinor kommer til at spille en stor rolle i hans liv. Vi fÞlger blandt andet Erik Gudmands karriere som officer i Dansk Guinea og fÄr samtidig et spÊndende billede af Danmark under Frederik VI og Christian VIII.

"Den forfatterpersonlighed, der lidt efter lidt rĂžber sig gennem det store stof, er i besiddelse af egenskaber, som formĂ„r at lĂžfte bogen op i plan med de bedste kulturhistoriske romaner fra vor tid." – Richardt Gandrup

Alexander Svedstrup (1864-1930) var en dansk forfatter og kunstmaler. Han blev oprindeligt uddannet teolog og arbejdede under studierne som tegner og medarbejder pÄ blandt andet Berlingske Tidende, hvor han senere arbejdede som korrespondent under den grÊsk-tyrkiske krig. Som forfatter er Alexander Svedstrup blandt andet kendt for romanen "Erik Gudmand" fra 1923.