(0)

Erindringer. Bind 2

ljudbok och e-bok


”Ved daggry fandt jeg frem til Tiergarten. Nu regnede det stĂŠrkt, men regnen kunne ikke dĂŠmpe ilden. Alle trĂŠerne stod i lys lue som fakler ved et middelalderligt gĂŠstebud i naturen. TĂŠtte bĂžlger af rĂžg og damp drev hen over den store park, og kun glimtvis kunne jeg se, at den vrimlede af flygtninge fra de brĂŠndende kvarterer. I tusindvis havde mĂŠnd, kvinder og bĂžrn sĂžgt tilflugt i dette Ă„bne anlĂŠg, hvor de i hvert fald ikke risikerede at blive begravet under deres sammenstyrtende huse. Folk flakkede planlĂžst rundt i halvlyset og rĂžgskyerne og kaldte fortvivlet pĂ„ hinanden. Det hele var som et kaotisk mareridt.”

Den legendariske journalist Henrik V. Ringsted deler ud af erindringer fra sit spÊndende liv. De tre bind fortÊller bÄde om hans opvÊkst i Danmark og livet som korrespondent ude i verden under anden verdenskrig og i efterkrigstiden.

I andet bind fortĂŠller Henrik V. Ringsted om sin tid som korrespondent i Berlin under anden verdenskrig, hvor bomberne regnede ned over byen, og ingen kunne vide sig sikker. Han beskriver ogsĂ„ processerne i NĂŒrnberg, hvor han personligt overvĂŠrede topnazisternes retssager og de overlevende ofres vidnesbyrd om de rĂŠdsler, de havde gennemgĂ„et i kz-lejrene.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1979.

Henrik Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er sÊrligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et vÊld af bÞger om europÊisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den fÞrste nogensinde Cavlingprisen for sit enestÄende journalistiske virke.