(0)

Erindringsgnister

e-bok


Vi kender Anders Enevig for hans mange bÞger om de danske rejsende, sigÞjnere, vagabonder, gÞglere og andet godtfolk. Her er hans egen historie skrevet pÄ opfordring af hans trofaste kone, Inga. Anders Enevig har prÞvet lidt af hvert. Hans arbejde som modstandsmand under besÊttelsen er noget, hele nationen kan takke ham for, men som tvang ham til at flygte til Sverige pÄ en fiskekutter fra DragÞr, efter han havde levet under jorden i flere mÄneder. Han vendte hjem den 5. maj 1945 og blev grÊnsevagt i SÞnderjylland, fÞr han blev ansat ved politiet, hvor han mÞdte de mange skÊve eksistenser, som han brugte de nÊste 40 Är af sit liv pÄ at skrive om.

Anders Enevigs erindringer er spÊndende lÊsning om en af 1900-tallets store danskere. Han har sat sig sine spor mange steder i det danske samfund, blandt andet som en af hovedkrÊfterne bag bevaringen af Cirkusbygningen og kampen mod de urimeligt hÞje renter pÄ studielÄn.

Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er sÊrligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gÞglere, cirkusartister, sigÞjnere, sprittere og andre subsistenslÞse, som han blandt andet mÞdte som politibetjent pÄ NÞrrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkrÊfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter Ärevis af utrÊtteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.