(2)

Eros

ljudbok och e-bok


I novellesamlingen Eros er tre af Stefan Zweigs noveller, der alle tematiserer den erotiske kĂŠrlighed, samlet. Den erotiske kĂŠrlighed har imidlertid en trofast ledsager i samlingen: De problemer og sjĂŠlelige kvaler, den fĂžrer med sig for karaktererne.

Det skrev anmelderne:

Eros indeholder tre ypperligt fortalte noveller. Den indledes med fortÊllingen Angst, et mesterligt stykke dybdepsykologi om en bourgeoisifrue, der - nÊrmest ved et tilfÊlde - har fÄet en ung, fyrig elsker, og som gennemgÄr rent sataniske sjÊlekvaler, da hun frygter for, at det skal komme Êgtemanden for Þre. Ungdomsnovellen TusmÞrke, der er adskilligt mere decameronisk end Angst. Den skildrer en femtenÄrig ynglings mÞde med kÊrligheden eller rettere med eros, der vandles fra attrÄ til kÊrlighed.

Bogen slutter med Regn. Det er et sandt virtousnummer fra Zweigs hÄnd, en skildring af et lummerhedt Tyrolerlandskab, der smÊgter efter regn og kÞlighed og af to mennesker, som i en art besÊttelse drives mod hinanden.

- Jyllandsposten

Atter engang vil man kunne glÊde sig over hans fantastiske indlevningsevne i menneskenes sind dengang og atter kunne nyde hans fÞlsomme og nuancerede sprog og hans raffinementer bÄde i tanke og teknik.

- Gudmund Roger-Henriksen, Politiken