(0)

Erotik. Nutidsroman

e-bok


"’Jeg forstĂ„r blot ikke, hvordan et menneske kan have sĂ„ meget imod ĂŠgteskabet, som du har, Beatrice. Alle mennesker gifter sig dog, – nĂŠsten alle i hvert fald, og bliver de ikke gift, sĂ„ er det sikkert i reglen, fordi ingen vil have dem.’

’Enten det nu har vĂŠret eller ikke vĂŠret grunden for mit vedkommende,’ sagde Beatrice muntert og rettede sin usĂŠdvanligt smukke skikkelse, ’sĂ„ er det i hvert fald sikkert, at jeg elsker kĂŠrligheden og hader ĂŠgteskabet.’"

Dagen fÞr de to sÞstre Agnes og Else skal giftes med deres udkÄrne, tager de imod rÄd fra deres Êldre og erfarne veninde Beatrice. Hun har prÞvet mange af de glÊder, der er forbundet med Êgteskabet, og alligevel nÊgter hun nogensinde at gifte sig. Jo mere de to sÞstre hÞrer om Beatrices erotiske og amourÞse erfaringer, des mere bliver de tvunget til at overveje, om de har truffet det rette valg i Êgtemand.

"Erotik. Nutidsroman" udkom fĂžrste gang i 1932.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.