(0)

Estrid

ljudbok och e-bok


Estrid Bannister Good – ogsĂ„ kendt som modellen til JĂžrgen-Frantz Jacobsens "Barbara" – har oplevet sĂ„ mange interessante mennesker og miljĂžer, at hun nĂŠsten kan siges at have levet flere liv – fra rig overklassedame i Østen til tilvĂŠrelsen som hotelvĂŠrtinde og fiskerkone i Sydirland. Estrid har oplevet det hektiske selskabsliv i KĂžbenhavn og andre storbyer, forbudstidens USA, har vĂŠret medlem af Det danske RĂ„d i London under krigen og er senere blevet kaldt "Danmarks kulturambassadrice" i England, hvor hun har gjort et stort arbejde for at introducere dansk design. I sit spĂŠndende liv har hun mĂždt interessante mennesker som JĂžrgen-Frantz Jacobsen, William Heinesen, Arne Jacobsen, Peter Freuchen, Knud Rasmussen, Karen Blixen og H.G. Wells.

Alt, hvad hun har foretaget sig, har véret gennemsyret af den vitalitet og livsgléde, der i den grad betog Jþrgen Frantz Jacobsen, at han ud af sin ulykkelige kérlighed skabte den fascinerende kvindeskikkelse Barbara. Gennem deres brevveksling i 1930‘erne, som der bringes lange uddrag af, tegner der sig et andet billede af den syge digter end det géngse, overmenneskeligt heroiske. Han menneskeliggþr den legendariske kvinde med sin store kérlighed til hende, og hun tréder for alvor frem for léseren.

Else Cederborg (f. 1943) er forfatter og kulturkritiker. Foruden at have skrevet biografier og vÊrker med fokus pÄ litterÊre skikkelser skriver hun ogsÄ skÞnlitterÊre vÊrker.